Tuesday, February 03, 2009

atie as a housewife

ngeh...ngeh...tajuk tak bleh blah ok.cam gerun pun ader gak.hehehe...mcm yg uols seme tau,atie nie kan isteri dihujung minggu jer kan.maklumlah perkahwinan jarak jauh.husband penang atie plak putrajaya.memang menguji kesabaran kitaorang.tp alhamdulillah sampai skang x der pa pe masalah.biler duk jauh nie kitaorang kena banyak bersabar..dan bertolak ansur dalam segala segi.dan atie sangat beruntung sebab dapat sorang en.somi yg banyak membantu atie.husband atie tak penah berkira bab2 mengemas umah.biler atie duk dapur dia pun sama2 turun dapur.walaupun tak banyak yg husband atie bantu tp sekurang2nya dia ader kt sbelah atie.gurau2..gelak2..so sweet...ngeh....ngeh...penah skali tue atie balik jumaat petang sampai penang dalam kul 1 lebih la.sampai jer atie terus tido.pastu esok pagi bangun awal,masak bfast.ntah camner lepas jer bfast pagi tue,atie sajer landing depan tv.sesambil borak2 ngan husband atie.tak sedar sampai tetido balik atie.sbelum tido tue atie ader bgtau kt husband yg atie nak kemas umah,basuh baju,lap2 habuk.tp husband atie bgtau rehat dulu.bt slow2.last skali ambik kau....atie rehat cukup2 sampai tetido.atie bangun tue pun sebab husband yg gerak."yang..yang..bangun,tengok...abg tolong ayg,abg dah kemas umah,dah lap habuk,dah mop lantai,dah basuh baju,siap jemur lagi..bangun la yang..".ha kau...camtue lah somi atie kejut..syahdunyer.....tetiba jer rasa terharu..thanks cayang....ngeh...ngeh...dan sampai la skang husband atie ttp ringan tulang tolong atie...dan bagi menghargai pertolongan en.somi tue,atie yg tak pandai masak nie,sanggup belek2 resepi memana nak belajar masak nak jamu husband atie makanan yg best2.rasa bangga tau biler makanan yg atie masak nie husband atie makan sampi habis.....ok..pastu kan minggu lepas atie cuti panjang.skolah husband tak sambung cuti 3 hari tue.jd bleh la atie jd seorang isteri sepenuh masa.sediakan pakaian keje,sambut husband pulang.heheheh...dah lama kawin baru dapat raser wei...apa kes.....macam biasa biler tiba jer hari atie nak balik putrajaya balik,start dr pagi sampi malam sbelum naik bas atie agak bz la skit.sbb atie kena masak banyak2.nak tinggalkan lauk untuk en.somi.sejak dah kawin nie dia dah jarang makan kt luar.jd hari isnin tue.atie bt kuih dulu.popia bodo jer.inti dalam tue atie buh sayur campur ngan telur.goreng skali.konon2 cam popia frozen la.pastu atie bt daging masak paprik.resepi nie ambik dpd member blog gak.atie jgk namanya.pastu masak ikan sambal.seme makanan nie husband atie yg request...lama gak la berperang kt dapur tue.pastu malam tue atie bt bubur jagung plak.permintaan hubby atie gak.ok lah uols...layan gambar yer..tp gambar bubur jagung lupa nak snap la.ngeh..ngeh..
ini kulit popia

ini inti popia

tara....nielah popia nyer.ader kecik,ader yg gemuk,ader yg pendek.

nie daging masak paprik

nie sambal ikan

nie kerabu terung...yg nie lunch kitaorang.atie blajar dpd mak mentua.thank mom.


6 comments:

lieya_latif said...

baik tuk hubby atie...same2 tologn kemas umah...die pun faham wife die penat dok dlm bas jalan jauh tu.....

takpe la atie, seminggu pun seminggu laaa...insyaallah ade nanti rezeki nak dok same....

bagus usaha murniatie nie....sanggup belajar masak khas tuk suami....bagus2...tapi akak tgk cam bukan baru belajar jek...cam expert jek....terliur tgk paprik tu....ikan sambal tu pun nampak yummy....kalo makan ngna nasi panas2....syedaaaapppnyeeeeeeeee

atie, tak nak pindah sane ker.....or hubby atie datang sini ker.....

kasihatie said...

KAK LIEYA : tuelah.hubby atie paham kot yg atie penat sangat..tue yg dia ringan jer tangan nak nolong..tp kalau nolong kat dapur..masyaallah...selerak yg amat..nmpk gaya atie yg kene pindah kt sana.husband tak nak keje kt sini.

D.O.U.B.L.E...S said...

bagus isteri yang baik..amalkan selalu tau...

kasihatie said...

double : thanks yer.hehehehe..

ai said...

Syukur dia ringan tulang! leh geng ngan abg kaman ni..hihihi..

Rajin lak kau masak bebanyak ye Atie..bagus!! :P

kasihatie said...

kak ai:hujung minggu jer.datang balik duk umah bujang tetiba jer jd malas.keh..keh...

nuffnang