Wednesday, February 18, 2009

romantik kah dia???

bulan 2..orang cakap bulan kasih sayang..sebab 14.02 tue valentine.tp atie ngan husband tak berniat sambut valentine kitaorang smbut ulangtahun percouplelan kitaorang yg ke 6 taun..fuiyo...lama tue....14.02 nie kan jatuh hari sabtu.dan mcm biasa hari sabtu kan atie ader kt penang, jd atie pun duk berangan la mana lah tau ader pa pe surprise ker untuk atie.eheheh...tp uols tau apa yg jadi..ok..meh nak citer...hari jumaat tue atie otw la balik penang..pastu tepat kul 12.01mlm atie dpt sms dpd husband..wah..sms yg romantik ok..ngeh...ngeh..suka2.dah sampi umah ingtkan ader la bunga ker kad ker...tp hampa..pun tak der..sob..sob..takperlah..sekurang2nyer..husband atie ingt tarikh penting tue..esokkan nya..pepagi lagi en.somi dah janji nak bawak jalan2 shopping ker apa ker sempena tarikh nie..tp uols tau dia bawak atie gi mana???pegi tgk wayang citer UPIN dan IPIN..WHAT???and uols tau tak kitaorang just kuar umah kengkonon nak sambut tarikh nie ngan tgk citer upin ipin...oh..no...tak der candle diner,tak der pun shopping bagai...sob...sob...part yg paling sedih skali plak tue....husband atie dibantainyer tido masa tgk citer nie..jd atie tgk sorang2 la.gelak sorang2...so......'romantikkan'???????dah la dlm panggung tue duk sbelah pasangan couple.pompuan tue siap dpt teddy bear lagi..pastu tgk citer sambil peluk2..nak jer atie sekeh...(tanda jeles la tue)...
ok...dah habis citer 14.02 tue..atie nak citer plak pasal hari nie 18.02..ok..hari nie genap 2 tahun atie ngan husband atie bertunang..memang la tak sambut kan tp tak salah kan kalau nak ingt...dulu masa bertunang kitaorang dah janji lepas kawin nnti tarikh nie pun kita kena ingt....tp uols tau tak apa yg jadi...meh sini....

atie:bang...sok braper hr bulan yer??(smbil sengih cam kerang busuk)

e.somi:em....18 hrbulan....

atie:esok hari aper yer???(sengih lagi)

e.somi:aik???takkan hari pun tak ingt..esok hr rabu la sayang...

atie:o...ok...esok ader pe yer??(dah tak sengih)

en.somi:esok abang bwk bebdk gi stadium ader game bola..pastu abang gi skolah balik...

atie:ok......(muka dah jd cam kerang busuk)...atie nak tido dulu la...

en.somi:tak nak sembang ngan abang dulu ker??

atie:kiter sembang hr sabtu nnti la....(nada kecewa)

en.somi:(apsal la bini aku nie.cam ader bnda yg tak kena jer...tp aper yer???konpius aku)

oh...no...my husband lupa hari nie cukup 2 taun kitaorang bertunang..sob..sob...takperlah bang...abang lupa ker,ingt ker,atie ttp sayang abang jgk...heheheh...

nie gambar masa pertunangan kitaorang...giler punya berminyak muka atie..ngan lipstik yg merah menyala...heheh..

dan yg nie gambar hr nie...atie pakai baju bertunang dtg opis...baju bertunang atie nie tak der lah grand sangat..jd memang sesuai la kalau nak pakai gi opis pun...jd sempena cukup 2 taun nie..atie sajer la gatal2 nak pakai baju nie.hehehehe...

kesimpulan dpd 2 kejadian yg berlaku pada diri atie nie...dpt disimpulkan bahawa..........so.....'romantikkan' husband ku itu.....huhuhuhuh...

13 comments:

lieya_latif said...

hi hi hi...aduhai atie....nak wat camne...dah tu peel laki awak...kene laa terima ngan seadanye...tu ar sesetengan lelaki ni ade yg romantik....ade plak tak romantink...tapi kene ingat, tak romantik tak semestinye tak sayang kite....betul tak....dah gitu carenye......

cam akak ni beruntung sebab hubby leh tahan gak romantik....tapi ade gak akak dengar kawan2 akak citer yg laki dieorg tak romantik....cam atie ni masil awal lagi usia perkahwinan...so ape kate atie yg ambil langkah dulu.....atie yg mulekan romantik ngan hubby....suprise tu...suprise ni...mane tau...nanti hubby akan ikut romantik heheheheheh....

ape2 pun, cun betul laaa atie arini.... berbaju penuh nostalgia gitu......

kasihatie said...

kak lieya : heheh....memang nampak gayanyer atie yg kene start dulu la nak romantik nie..sob...sob...tak per lah..sekurang2 nyer husband atie slalu antar smm cintan cintun..mungkin biler berdepan jer dia tak pandai sangat nak romantik kot..sabar jerlah..memang atie tgk husband kak lieya romantik giler..bagi bunga la...best jer tgk..hehehe

~~ciklinn~~ said...

org lelaki mmg camtu dik..husben akakpun gitu... huhuhuhuhuhuu

wah bestnyer dpt pakai baju tunnag.... baju tunang akak tak ketat dah..... huhhhu

kasihatie said...

ciklinn:sedih kan kak...nasib baik masih bleh pakai lagi baju nie...dulu ketat gak..nak bernapas pun seksa yg amat.

Anonymous said...

biasa ler atie. xsmua lelaki nie romantik. diorg nie klau bab2 tarikh penting nie kurang prihatin skit. mcm akak nie. stiap thn time besday kompem dpt present lmbt. slalu dah lps besday. nsb baik tarikh besday xlupa. klau xlg ler sedih. huhuhu... ini kan plk trkh anniversary couple. lg ler xingat. nak kt gak yg bgtau dulu. xpn bg present dlu time trkh2 krmt nie. teruk betoi lelaki nie. wlau apa pn kt ttp syg diorgkan. hehehe... atie kena ler byk bersbr. nie br permulaan. klau atie mulakan dlu pn xder slhnya kan???

Anonymous said...

yang atas tu k.ina yg komen tau...

kasihatie said...

kak ina:tuelah lelaki..tak penah nyer nak ingt tarikh2 keramat....nasib baik tak der depan mata kemarin..kalau x ader gak yg kene tido luar.kua..kua...

Eda said...

kiut atie nih...tapi sekali pandang mcm memey..hehe..jgn maree ;)

kasihatie said...

kak eda:uik..bahaya tue...muka jer cam memey heheheh.....tp memey lagi lawa la kak eda..

D.O.U.B.L.E...S said...

biasa la lelaki masa sebelum kawin lain..bila dah kawin jadi lain...apa pun suami kita...kita kena terima la...hehehehheh

kasihatie said...

double:tuelah pasal..redha jerlah..pa pe pun atie ttp sayang husband atie tue.hehehe

saveme_zero said...

atie..dah ada isi ker?? berseri je nmpk..hehe

kasihatie said...

mama alya:belum ader rezeki lagi la kak...sob..sob..

nuffnang