Friday, February 13, 2009

flash back balik....

hik..hik...gelak jap...entry kali nie nak citer pasal kenangan dolu-dolu.masa atie sekolah teknik besut kt kg.raja.balik umah mak hari tue mak pesan suh atie kemas barang pastu ambik la barang apa yg atie nak,letak kt umah sendiri.banyak betul barang atie.sambil kemas sambil senyum sorang2.ngeh..ngeh...yerlah..jumpa mcm2 barang masa skolah.gambar lah...hadiah la..sampai lah atie terjumpa satu barang nie.buku kecik warna pink.tetiba jer rasa sayu hati.buku nie masa atie tingkatan5.tp atie tak tau la kalau uols pernah bt ke tak keje nie.bg buku kt kwn2 suh diorang bg alamat.kengkonon tak nak lost contact la...hahahaha...kenangan ok...atie tergelak besar ok biler baca balik.banyak betul kenangan tetiba datang dalam pala hotak atie nie.arghh...atie rindu seme tue..
yg nie lah buku tue.cantik kan??lepas satu2 kenangan datang dlm pikiran atie.uols jgn gelak tau..masa atie skolah dulu atie ada gelaran atie sendiri.."penyu"....ha..jgn gelak...nak tau naper diorang gelar atie penyu??atie pun tak tau..tp diorang cakap pipi atie nie cam penyu.tembam la....sabor jerlah..yg bagi gelaran nie member satu bilik,aina ngan yati...wei..korang aku rindu kt korang la..korang kt ner skang???huhuhuh..atie betul2 rindu kt member2 satu bilik.no bilik atie masa asrama dulu R1.bilik nie paling terkenal masa kt asrama dulu.nak tau naper??sebb paling banyak bawak masalah..budak2 bilik lain pun tak braper nak kawan ngan kitaorang..cm ader lah sorang dua..kalau turun makan kt bilik makan seme pakai tudung hitam..kira cam trademark kitaorg la dulu.hahahha..kelako2...pastu biler memlm kitaorang suka ngintai budak laki2 panjat pagar asrama nak lari kuar.hehehhe..jahat tak kitaorg.tp kitaorg tak penah pun bgtau kt warden asrama tau..pastu dlm bilik nie jgk la banyak member2 kitaorg yg kene buang asrama..macam2 hal la.huhu...nakal jgk yer rupanya kwn2 atie nie.tp sbenarnya diaorg lah kwn yg paling best skali....ader satu kenangan yg paling atie x bleh lupa dulu biler kawan kitaorg langgar tiang letrik pasal asyik tengok laki hensem.wakakakak...masa tue kitaorg br pas makan.pastu biler nak naik bilik tue ader lah mamat hensem nie duk kt satu meja ngan kengkwn dia.kitaorg ushar la.tp member kitaorg nie siti nama dia tak nmpk2 pun mamat tue.biler dah nampak dia punyer la tgk smpi telanggar tiang kt dpn.kitaorg apa lagi lari la.yg si siti nie plak malu sampi merah mukanya...mamat hensem tue plak bantai gelak...apalagi si siti nie tersenyum2 kambing la kt situ.nasib baik jarak dia jauh la jgk..kiranya tak braper cam la muka kwn kitaorg nie.aduh....rindu siot kenangan tue.banyak lagi sbenarnya kenangan tue.pasal hantu tok sah citer la..belambak banyak nyer...
yg tue br asrama kt skolah plak lagi banyak.masa kt skolah member yg paling rapat ngan atie adalah azahan mazlipah..atie panggil azah jer.first time atie tgk azah nie atie rasa dia nie jenis yg blur skit.tp biler dah lama kenal dia lah yg paling sempoi...kata2 azah yg paling atie tak leh lupa smpi skang biler dia cakap "zati,ingat lah antara kiter banyak betul kenangan yg berlaku.azah rindu seme tue".nak tau naper azah cakap cam gini??sebab kitorg penah gaduh dulu.tp sbelum pisah kitaorang sempat berbaik..lepas jer result spm kuar atie lost contact ngan azah...atie sajer bt mcm tue.sbb azah nie pun dia rapat ngan ex-boy atie yg atie penah citer kt entry sbelum nie..jd atie x nak azah bgtau apa2 pun pasal atie kt ex-boy atie..tp Allah tue maha kaya..malam hr persandingan atie tue,atie dpt bercakap ngan azah.macam mana?tak yah tau lah kot..sesungguhnya satu hubungan persahabatan yg suci murni tak mungkin dpt dipisah kan..azah...atie rindu ngan azah..azah nie memang baik..dah lah pandai..biler study ngan dia mesti atie kene mara..sbb atie nie study main2..penah azah ckp kt atie.."tgk..bleh jer bt..cuma malas jer".ha kau..cam mak2 jer biler dia mara..bt azah..tima kasih sebb banyak tolong atie dulu..skang nie azah dah sambung master..atie doakan azah berjaya...ader satu kenangan ngan azah yg atie tak pernah lupa..dulu kan kitaorang blajar subjek lukisan kejuruteraan.ader satu ujian tue..atie terror soalan nie azah plak terror soalan lain..soalan yg dia terror tue atie plak tak terror soalan yg atie terror tue azah plak tak terror..bebelit2 atie taip...masa ujian nie atie duk dpn azah...pastu azah bisik kt atie ker atie bisik kt azah,tak tau lah..cakap kiter tukar kertas lukisan..hikhik...cek line seme clear cantik punyer..cepat2 kitaorg tukar.hikhik....br jer start kitaorang nak tlg menolong nie datang satu lembaga dengan senyuman yg penuh bermakna cakap kt kitaorg "antar kertas skang".ha kau..kitaorg terkantoi..tak tau la biler masa plak lembaga nie muncul..br jer first time kitaorg nak blajar meniru tp tak jadi plak...ngeh...ngeh...lepas jer kejadian tue kitaorg serik dah nak niru...azah....atie score tau exam lukisan kejuruteraan nie.dan nielah subjek yg paling atie suka masa kt skolah ngan kt poli dulu..hehehhe.....azah.. ingt lagi tak kenangan yg kiter kena rotan ngan cikgu yg ajar kejuruteraan awam tue??sakit kan azah.kena kt tapak tangan sampai ke lengan..nak basuh baju pun tak leh..nak pgg pen pun sakit kan azah...huhuhuhu....pastu yg azah kene cubit kt lengan sampi lebam lengan azah banyak hari.tp atie tak kena...heheh...sian azah...biler atie sakit,azah jaga atie,biler azah sakit atie jaga azah...masa kt asrama bilik kitaorg lain2.azah R2,atie R1..dekat jer...penah tido katil skali sbb atie tkt nak balik bilik sengsorang.giler punyer penakut atie dulu...aduh.....bt azah...azah lah kawan atie yg paling baik pernah atie kenal.....kalau lah atie dgr ckp azah dulu,mesti atie pun pandai cam azah...bleh ker???hahahaha...
ehem...ehem...yg kt atas nie ex boy atie yg tulis....pasal yg nie atie malas lah nak citer..

ramai wei sayang kt atie..


aina nie lah yg bg gelaran kt atie "penyu"..aku ingat sampai skang tau...
kt skolah nie jgk lah atie penah hilang duit.200 hinggit beb...duit nak bayar yuran..makhluk alam mana lah yg curi..sob...sob...ermm...banyak sbenarnya benda nak citer lagi...tp dah kering idea...tambahan tengah ingt giler2 kt member2 skolah dulu.Bt member atie azahan mazlipah,aina niera,nurhayati,nur shafinie,za,timah,amni,mc ang,siti,tipah,...saper lagi..bt seme la...atie sayang ngan rindu sangat kt kowang....




5 comments:

mysha said...

hUHuhU sHA duLu PoWN aDA bUkU mCM nih gAK...gIGIh la mem'PAssIng' buKu niH kAT meMember keNgkoNon leH la caLLinG2... lasT2 seKAranG suMe mEMEmber taK tAW g mANa.. tInggAL berAPa keRAT jeRK...

kasihatie said...

mysha:tuelah pasal..masa tue jer beria..pastu tinggal kenangan jerlah buku tue.kih..kih..

ai said...

best la ade buku ni. Aku panggil 'biodata'. kehkeh..simpan le bebaik. kenangan semua tu..

kasihatie said...

kak ai:lepas jumpa nie memang nak kena simpan.sengih sorang2 biler baca buku nie.hehe

abg-long said...

jemput ke forum pelajar dan alumni politeknik malaysia ... just klik my name :)

nuffnang